Δευτέρα, 24 Μαΐου 2010


Φωτοβολταϊκό πάρκο 5 MWp στη Δράμα


Μία από τις μεγαλύτερες φωτοβολταϊκές μονάδες των Βαλκανίων πρόκειται να κατασκευαστεί στο νομό Δράμας έως το τέλος του έτους, αποφέροντας μεγάλα ενεργειακά και περιβαλλοντικά οφέλη.

Το φωτοβολταϊκό πάρκο κατασκευάζεται σε περιοχή του δήμου Προσοτσάνης από την Ενεργειακή Βογιατζή με την υποστήριξη της Τράπεζας Κύπρου και τη συνεργασία των εταιριών Conergy και Positive Energy.

Η ισχύς του ανέρχεται στα 5 MWp, ενώ η ενέργεια που θα παράγει σε ετήσια βάση θα ξεπερνά τις 7.200.000KWh (αντιστοιχεί με την κατανάλωση 1.600 μέσων νοικοκυριών ετησίως). Το πάρκο θα καταλαμβάνει έκταση περίπου 200.000 τμ και οι εργασίες κατασκευής του θα αρχίσουν εντός του Ιουνίου με ορίζοντα ολοκλήρωσης τα τέλη του έτους. Στην κατασκευή και λειτουργία του θα χρησιμοποιηθούν φωτοβολταϊκές γεννήτριες Conergy PowerPlus.

Με τη λειτουργία του συγκεκριμένου φωτοβολταϊκού πάρκου θα εξοικονομείται σημαντική ποσότητα ρύπων (περίπου 7.000 τόνοι διοξειδίου του άνθρακος ετησίως) –ισοδύναμη με την ποσότητα που απορροφά ένα δάσος 350.000 δέντρων το χρόνο κατά τη διαδικασία της φωτοσύνθεσης.

Η επένδυση καλύπτεται κατά 25% από αυτοχρηματοδότησης της Ενεργειακή Βογιατζή, κατά 40% από κρατική επιχορήγηση και κατά 35% από ομολογιακό δάνειο της Τράπεζας Κύπρου. Το έργο αναμένεται να δημιουργήσει έως 70 νέες θέσεις εργασίας, σ’ ένα νομό που πλήττεται εδώ και χρόνια από υψηλά ποσοστά ανεργίας.

Και στο Νικηφόρο


Εντός του έτους αναμένεται να ξεκινήσουν εργασίες εγκατάστασης άλλου μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου (ισχύος 3-4 MWp) και στο δήμο Νικηφόρου Δράμας, σε έκταση 200 στρεμμάτων, από τον Όμιλο Κυριακίδη, που δραστηριοποιείται έως τώρα στον τομέα της μαρμαροβιομηχανίας.


http://www.voria.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με βάση τους Όρους Χρήσης του Στυλίδα η πόλη μου, ο κάθε σχολιαστής δεν εξαιρείται από το βάρος της ευθύνης του περιεχομένου των σχολίων του.
Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο που θίγουν την προσωπικότητα άλλων ανθρώπων, σχολιαστών ή αναφερόμενων σε αναρτήσεις, άρθρα ή βίντεο θα διαγράφονται.

Επικοινωνία

Όνομά σας
Διεύθυνση email σας
Θέμα
Μήνυμα
Image Verification
captcha
Παρακαλώ εισάγετε το κείμενο από την εικόνα: [ Refresh Image ] [ What's This? ]
Powered byEMF Web Forms
 
ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ