Κυριακή, 30 Μαΐου 2010


“ΠΕΤΡΕΛΑΪΚΟ ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ” Ο ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ

Η πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού είναι η μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή που αντιμετώπισαν ποτέ οι Ηνωμένες Πολιτείες, τόνισε την Κυριακή η κορυφαία σύμβουλος του Λευκού Οίκου σε θέματα περιβάλλοντος Κάρολ Μπράουνερ.
"Είναι χωρίς αμφιβολία η χειρότερη πετρελαιοκηλίδα", τόνισε η Μπράουνερ στην κυριακάτικη εκπομπή "Meet the Press" του NBC.
"Αυτό σημαίνει ότι στον Κόλπο του Μεξικού έχει χυθεί περισσότερο πετρέλαιο από κάθε άλλη φορά στην ιστορία και ότι η πετρελαιοκηλίδα αυτή ξεπερνά την πετρελαιοκηλίδα από το δεξαμενόπλοιο Exxon Valdez στην Αλάσκα το 1989", υπογράμμισε η Μπράουνερ.
Τη δήλωση αυτή έκανε η Μπράουνερ μετά την ανακοίνωση της BP ότι η επιχείρηση "top kill" για τον περιορισμό της πετρελαιοκηλίδας, απέτυχε.
Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος της BΡ Μπόμπ Ντάντλι δήλωσε στην ίδια εκπομπή ότι η εταιρία θα γνωρίζει ως το τέλος της εβδομάδας εάν μια τελευταία μέθοδος για τον περιορισμό της πετρελαιοκηλίδας στον Κόλπο του Μεξικού είναι επιτυχής.

Ο Ντάντλι υποστήριξε εξάλλου ότι ο επικεφαλής του ομίλου της ΒΡ Τόνι Χέιγουορντ πρέπει να παραιτηθεί όταν περιοριστεί η πετρελαιοκηλίδα.
Σύμφωνα με κυριακάτικο δημοσίευμα των New York Times, ο πετρελαϊκός όμιλος BP είχε προειδοποιηθεί για σοβαρά προβλήματα ασφαλείας όσον αφορά την πλατφόρμα Deepwater Horizon στον Κόλπο του Μεξικού.
Με βάση το δημοσίευμα, η ΒΡ είχε προειδοποιηθεί από τον περασμένο Ιούνιο για τα προβλήματα αυτά, που πιστεύεται ότι ευθύνονται για την έκρηξη της πλατφόρμας στις 20 Απριλίου.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με βάση τους Όρους Χρήσης του Στυλίδα η πόλη μου, ο κάθε σχολιαστής δεν εξαιρείται από το βάρος της ευθύνης του περιεχομένου των σχολίων του.
Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο που θίγουν την προσωπικότητα άλλων ανθρώπων, σχολιαστών ή αναφερόμενων σε αναρτήσεις, άρθρα ή βίντεο θα διαγράφονται.

Επικοινωνία

Όνομά σας
Διεύθυνση email σας
Θέμα
Μήνυμα
Image Verification
captcha
Παρακαλώ εισάγετε το κείμενο από την εικόνα: [ Refresh Image ] [ What's This? ]
Powered byEMF Web Forms
 
ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ