Κυριακή, 23 Μαΐου 2010


Κίνδυνος ερήμωσης της Μεσογείου

Βρυξέλλες.

Τον κώδωνα του κινδύνου για την ερήμωση της Μεσογείου από τα ψάρια της έκρουσε η αρμόδια για την Αλιεία επίτροπος Μαρία Δαμανάκη, στη χθεσινή Σύνοδο των Υπουργών Αλιείας στις Βρυξέλλες.

Ενημέρωση της επιτρόπου Μ. Δαμανάκη στη Σύνοδο Υπουργών Αλιείας Η κ. Δαμανάκη κατήγγειλε με πολύ σκληρά λόγια τις κυβερνήσεις των μεσογειακών χωρών-μελών που δεν παίρνουν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας των αλιευμάτων.
Οι κοινοτικές χώρες είχαν στη διάθεσή τους τρία ολόκληρα χρόνια για να εφαρμόσουν τον κοινοτικό Κανονισμό του 2006 για την ελεγχόμενη αλιεία στη Μεσόγειο και δεν έχουν κάνει σχεδόν τίποτε. Η Κομισιόν δεν θα ανεχθεί πλέον καμία καθυστέρηση στην εφαρμογή αυτού του κανονισμού, τόνισε η Ελληνίδα επίτροπος.
Σύμφωνα με τα στοιχεία των υπηρεσιών της Κομισιόν που παρέθεσε η κ. Δαμανάκη, τα κράτη - μέλη δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους για την καλή διαχείριση των αλιευτικών αποθεμάτων ή για την απαγόρευση της αλιείας σε προστατευόμενες περιοχές της Μεσογείου. Τα κράτη - μέλη, πρόσθεσε η ίδια, δεν ελέγχουν τους ψαράδες τους αν σέβονται ή όχι τις κοινοτικές υποδείξεις σ' αυτούς τους τομείς.
Η κ. Δαμανάκη τόνισε πως, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, η Επιτροπή θα αναγκαστεί να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εναντίον εκείνων των χωρών που δεν σέβονται την κοινοτική νομοθεσία για την προστασία των αλιευμάτων στη Μεσόγειο. Η κατάσταση των αποθεμάτων αλιευμάτων έχει αγγίξει τα όρια του συναγερμού, είπε η ίδια, σημειώνοντας ότι το 54% των αποθεμάτων διαφόρων ψαριών ήδη πλέον βρίσκονται σε κατάσταση υπερεκμετάλλευσής τους.


Δαράτος Γ.
www.avgi.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με βάση τους Όρους Χρήσης του Στυλίδα η πόλη μου, ο κάθε σχολιαστής δεν εξαιρείται από το βάρος της ευθύνης του περιεχομένου των σχολίων του.
Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο που θίγουν την προσωπικότητα άλλων ανθρώπων, σχολιαστών ή αναφερόμενων σε αναρτήσεις, άρθρα ή βίντεο θα διαγράφονται.

Επικοινωνία

Όνομά σας
Διεύθυνση email σας
Θέμα
Μήνυμα
Image Verification
captcha
Παρακαλώ εισάγετε το κείμενο από την εικόνα: [ Refresh Image ] [ What's This? ]
Powered byEMF Web Forms
 
ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ