Τρίτη, 22 Ιουνίου 2010Άλλα 51 εκ. δολάρια ζητά η Ουάσινγκτον από την ΒΡ


Ο Λευκός Οίκος απέστειλε την Δευτέρα στην πετρελαϊκή εταιρεία ΒΡ ένα νέο --τον τρίτο-- λογαριασμό, ύψους 51 εκατομμυρίων δολαρίων, για τις δαπάνες στις οποίες έχει προβεί η αμερικανική κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει την πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού. Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να χρεώνουν στην ΒΡ όλα τα έξοδα που σχετίζονται με τη διαρροή πετρελαίου στην περιοχή, στο πλαίσιο του νόμου που ορίζει ότι "όποιος ρυπαίνει, πληρώνει".

"Ως υπαίτια η ΒΡ είναι οικονομικά υπεύθυνη για όλο το κόστος που συνδέεται με τις επιχειρήσεις αντιμετώπισης της πετρελαιοκηλίδας, συμπεριλαμβανομένης και της προσπάθειας να σταματήσει η διαρροή, να περιοριστεί η επέκταση της πετρελαιοκηλίδας, να προστατευτούν οι ακτές και να περιοριστούν οι ζημίες, αλλά επίσης και της μακροπρόθεσμης προσπάθειας να αποζημιωθούν όλοι οι ιδιώτες ή οι επιχειρήσεις που έχουν πληγεί", αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος. Οι δύο προηγούμενοι λογαριασμοί, συνολικού ύψους 70,89 εκατομμυρίων δολαρίων, αποπληρώθηκαν στο σύνολό τους.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με βάση τους Όρους Χρήσης του Στυλίδα η πόλη μου, ο κάθε σχολιαστής δεν εξαιρείται από το βάρος της ευθύνης του περιεχομένου των σχολίων του.
Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο που θίγουν την προσωπικότητα άλλων ανθρώπων, σχολιαστών ή αναφερόμενων σε αναρτήσεις, άρθρα ή βίντεο θα διαγράφονται.

Επικοινωνία

Όνομά σας
Διεύθυνση email σας
Θέμα
Μήνυμα
Image Verification
captcha
Παρακαλώ εισάγετε το κείμενο από την εικόνα: [ Refresh Image ] [ What's This? ]
Powered byEMF Web Forms
 
ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ