Παρασκευή, 4 Ιουνίου 2010


Διαρροή μαζούτ στη Χίο


Σε διαρροή από υποθαλάσσιο αγωγό παραλαβής καυσίμου της ΔΕΗ, ο οποίος δεν σφραγίστηκε σωστά, οφείλεται η ρύπανση από διάσπαρτα ψήγματα μαζούτ, που παρατηρήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στη θαλάσσια περιοχή Αγία Ελένη της Χίου.

Η πετρελαιοκηλίδα βρίσκεται σε απόσταση περίπου 400 μέτρων από την ακτή. Έχει μήκος περίπου 350 μέτρων και πλάτος κυμαινόμενο από 3 έως 20 μέτρα.
Στο σημείο έσπευσαν δύο πλωτά περιπολικά του Λιμενικού και ένα ναυαγοσωστικό σκάφος με απορροφητικά υλικά και εξοπλισμό, ενώ η τοπική εγκατάσταση της ΔΕΗ διέθεσε απορροφητικό φράγμα και ξεκίνησαν εργασίες καταπολέμησης της ρύπανσης, με ικανοποιητικά αποτελέσματα.
Με τη συνδρομή της λάντζας «Ισίδωρος», ο αγωγός ανασύρθηκε και στη συνέχεια επανασφραγίστηκε και στεγανοποιήθηκε, ενώ προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου, με δύο υπηρεσιακά οχήματα, πραγματοποίησε έλεγχο στις παρακείμενες ακτές, οι οποίες, όπως διαπιστώθηκε, δεν είχαν προσβληθεί.
Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών διέταξε τη διενέργεια προανάκρισης από τη Λιμενική Αρχή Χίου, η οποία, επίσης, κίνησε τη διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων κατά των υπευθύνων της εγκατάστασης της ΔΕΗ.0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με βάση τους Όρους Χρήσης του Στυλίδα η πόλη μου, ο κάθε σχολιαστής δεν εξαιρείται από το βάρος της ευθύνης του περιεχομένου των σχολίων του.
Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο που θίγουν την προσωπικότητα άλλων ανθρώπων, σχολιαστών ή αναφερόμενων σε αναρτήσεις, άρθρα ή βίντεο θα διαγράφονται.

Επικοινωνία

Όνομά σας
Διεύθυνση email σας
Θέμα
Μήνυμα
Image Verification
captcha
Παρακαλώ εισάγετε το κείμενο από την εικόνα: [ Refresh Image ] [ What's This? ]
Powered byEMF Web Forms
 
ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ