Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2010


Η κλιματική αλλαγή ενδέχεται να προκαλέσει μεγάλης κλίμακας φυσικές καταστροφές
Αυξάνεται ο αριθμός των φυσικών καταστροφών που προκαλεί η κλιματική αλλαγή, σύμφωνα με τον αναπληρωτή γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για ανθρωπιστικές υποθέσεις Τζον Χολμς, ο οποίος προειδοποίησε για ενδεχόμενο μεγάλης κλίμακας καταστροφών.

«Στις σχετιζόμενες με καιρικά φαινόμενα καταστροφές υπάρχει μια αυξητική τάση που συνδέεται με την κλιματική αλλαγή. Η τάση είναι υπαρκτή, με όρους πλημμυρών, κυκλώνων και ξηρασίας», δήλωσε το γαλλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Agence France Presse, ο Τζον Χολμς ο οποίος βρίσκεται στη Αυστραλία για συνομιλίες υψηλού επιπέδου για θέματα ανθρωπιστικής βοήθειας.
«Το ιδιαίτερα προφανές είναι ο αριθμός και η ένταση των κυκλώνων και το μέγεθος των πλημμυρών. Συμβαίνει, όμως και με πιο αθέατους τρόπους, με την επέκταση της ξηρασίας και της ερημοποίησης στην Αφρική», υπογράμμισε ο Χολμς. «Ένα από τα πράγματα που μας ανησυχούν είναι ότι οι "μεγα-πόλεις" μπορούν κάποια στιγμή να δώσουν μιας μεγάλης κλίμακας καταστροφή», επεσήμανε ο αναπληρωτής γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών για ανθρωπιστικές υποθέσεις.
Υπογράμμισε, παράλληλα, ότι αν και πριν από μια δεκαετία η κλιματική αλλαγή δεν αποτελούσε αντικείμενο προσοχής των αξιωματούχων, «τώρα είναι στην ημερήσια διάταξη του οποιοδήποτε».
«Για μας, η κλιματική αλλαγή δεν είναι κάποιος μελλοντικός ακαθόριστος κίνδυνος, συμβαίνει μπροστά στα μάτια μας. Μπορούμε να τη δούμε», είπε ο Τζον Χολμς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με βάση τους Όρους Χρήσης του Στυλίδα η πόλη μου, ο κάθε σχολιαστής δεν εξαιρείται από το βάρος της ευθύνης του περιεχομένου των σχολίων του.
Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο που θίγουν την προσωπικότητα άλλων ανθρώπων, σχολιαστών ή αναφερόμενων σε αναρτήσεις, άρθρα ή βίντεο θα διαγράφονται.

Επικοινωνία

Όνομά σας
Διεύθυνση email σας
Θέμα
Μήνυμα
Image Verification
captcha
Παρακαλώ εισάγετε το κείμενο από την εικόνα: [ Refresh Image ] [ What's This? ]
Powered byEMF Web Forms
 
ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ