Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2010

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα νερά του Έβρου πραγματοποιούν κλιμάκια του νομού, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση της Οικολογικής Εταιρείας Έβρου, απορρίφθηκαν ποσότητες από τοξικές ουσίες σε ποταμό της.......
Βουλγαρίας που εκβάλει στον Έβρο
Μεγάλη ανησυχία προκάλεσε η ανακοίνωση της Οικολογικής Εταιρείας Έβρου, για βιομηχανικό ατύχημα στις διαδικασίες εξόρυξης και εμπλουτισμού του συγκροτήματος επεξεργασίας μεταλλευμάτων Assarel Medet, περίπου 60 χλμ, ΒΔ της Φιλιππούπολης στη Βουλγαρία.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να απορριφθούν ποσότητες από έντονα τοξικές - δηλητηριώδεις ουσίες και βαρέα μέταλλα στον ποταμό Μπάνσκα Λούντα Γιάνα, ο οποίος εκβάλει στον ποταμό Έβρο, με συνέπεια να υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης του μεγάλου διασυνοριακού ποταμού.

Ιχθυολόγοι του τμήματος Αλιείας της Νομαρχίας Έβρου, πραγματοποιούν έρευνες για ύπαρξη νεκρών ψαριών χωρίς όμως μέχρι στιγμής να προκύπτει πρόβλημα. Παράλληλα έγιναν δειγματοληψίες από διάφορα σημεία του ποταμού, από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Νομαρχίας, του Γενικού Χημείου του Κράτους και του Περιφερειακού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας.

Ο αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής του ΔΠΘ και Διευθυντής του Εργαστηρίου Θεόδωρος Κωνσταντινίδης εξέφρασε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο να υπάρξει ρύπανση του ποταμού, η οποία θα προκαλούσε μεγάλη καταστροφή.

Σύμφωνα με τον αντινομάρχη Έβρου Μιχάλη Κογιομτζή, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από τις βουλγαρικές αρχές.

newscity1.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Με βάση τους Όρους Χρήσης του Στυλίδα η πόλη μου, ο κάθε σχολιαστής δεν εξαιρείται από το βάρος της ευθύνης του περιεχομένου των σχολίων του.
Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο που θίγουν την προσωπικότητα άλλων ανθρώπων, σχολιαστών ή αναφερόμενων σε αναρτήσεις, άρθρα ή βίντεο θα διαγράφονται.

Επικοινωνία

Όνομά σας
Διεύθυνση email σας
Θέμα
Μήνυμα
Image Verification
captcha
Παρακαλώ εισάγετε το κείμενο από την εικόνα: [ Refresh Image ] [ What's This? ]
Powered byEMF Web Forms
 
ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ